top of page

Gründer i 10 år!

10 år – midt i oppveksten, passe utviklet, ferdig med ”trassalder” og enda en stund til ”tenårene”… Slik vil vi gjerne beskrive et menneske, og det merkelige er at bedriftsfasene er ganske like i sin utvikling ettersom årene går.

Plutselig var dagen her, 10 år siden jeg etablerte Sund Raad AS med stort mot og arbeidsglede hvor man ønsker å bidra til å gjøre ALLE gründere og bedrifter bedre, få til massevis av utvikling – ja, være en viktig bidragsyter til samfunnsutvikling! Dette er nok tanker og drømmer mange gründere kjenner seg igjen i, men som vi vet, så skjer utviklingen ofte litt mindre ambasiøst enn det bildet vi så da ideen om etablering ble realisert. Man skal falle og slå seg litt når en skal lære å gå, sykle og gå på ski, det er noe alle vet, og det samme skjer ofte i utviklingen av en nyetablert bedrift.

For egen del har jeg vært heldig å få jobbe med mange spennende prosjekter både i inn- og utland, og hadde allerede 7 måneder etter etablering et nasjonalt oppdrag på å iverksette en næringsstrategi i Norges Husflidslag. Dette er slett ingen ”tantevirksomhet” men med gode formål og målrettet for å utvikle kulturhåndverket, medlemmene og virksomheten inn i nye faser.

Det må også trekkes frem 6 år (!) med EU-prosjektet NoCry (Northern Creative Youth) som var et samarbeid mellom Norge, Sverige, Finland, Nord-Irland og Færøyene, hvorav 3 av årene var Sund Raad utførende partner/prosjektleder på vegne av Troms fylkeskommune. Vi hadde unge kreative mennesker i prosjektet, som ønsket å satse på sitt talent og i samarbeid med andre utvikle forretningsideer og sette disse ut i livet. Vi hadde deltakere fra 18-30 år, i fra 10 forskjellige nasjoner! Det var innovasjon så det sang etter når vi hadde fellesmøter og det føltes noen ganger som det var grensesprengende utvikling og læring – både for meg og de øvrige deltakerne.

Det er ikke enkelt å oppsummere 10 år med Sund Raad AS med et lite blogginnlegg, men kan fastslå at det har vært mye arbeid som er utført – og mye har gitt gode resultater:

  • Ca kr 30 millioner i søkte og innvilgede tilskudd fra ulike virkemiddelapparat for ulike bedrifter og prosjekter.

  • 35 bedrifter fra ulike bransjer er gjennomført FRAM-rådgivning over 18 måneder hver

  • Ca 40 foredrag og kurs er avholdt

  • Involvert i ca 15 styreverv

  • Uendelig mange rådgivningstimer innen etablering og videreutvikling

  • Ca 30 prosjekter deltatt og ledet

  • Osv

Hvorfor gjør jeg så dette? Det er forskjelligheten, utfordringen og fleksibiliteten som gjør arbeidsdagen er spennende, men mest av alt stortrives jeg når jeg kan bidra for bedriftene, nettopp til ”for vekst og utvikling!”


ELDRE INNLEGG
No tags yet.
bottom of page