top of page

En tid for alt....

Vårt lille land er gått delvis i feriedvale, noe som de som jobber i juli merker spesielt godt, både gjennom lettere trafikk og mindre folk på kollektivtransporten før/etter jobb – og for noen er dette en super periode i året å tenke nye strategier og forberedelser for høsten (undertegnede inkludert).

Det er viktig at vi har dette avbrekket mens solen står høyt på himmelen og vi kan få ladet batteriene for å gå i gang med en ny sesong i konkurransesamfunnet vi lever i, både som leder og medarbeidere. I det tannhjulet som utgjør alle bedriftens oppgaver og aktiviteter har alle medarbeiderne en betydning, derfor er det viktig at alle er opplagte og arbeidsinntilte når ferien er ferdig avviklet og nye mål skal strekkes etter. Så er spørsmålet: Hvem sitt ansvar er det at man tar den nødvendige ferien når det er sommer? Det kunne være fristende å svare ”lederen” umiddelbart, men faktisk her har alle medarbeiderne et ansvar, på lik linje med at de har et ansvar gjennom hele året for å oppnå arbeidsglede sammen med sine kollegaer, arbeidsoppgaver og arbeidsgiver!

Joda, lederen må påse at medarbeiderne faktisk tar ferie og kan kreve at minst 3 uker avsettes sammenhengende på sommeren, dog er det opptil deg hvordan du velger å bruke ferietiden til å få ny energipåfyll.

Jeg har en formening om at alle har behov for å kjenne på en annen modus enn hva hverdagen ellers byr på og tror at balansen mellom privat glede og det å ha energi på jobb er viktig for å bli den beste utgaven av oss selv. Alle har hver sin form for hva som gjør ferien til nettopp det den er ment for, og vi gledelig viser dette på sosiale medier hver eneste dag – gode smil i solfargede ansikter, fra hytta, fjellturer i spektakulære naturomgivelser, fra stranden (gjerne med et glass bobler) eller ungene i ellevill bading med stolte foreldre som fotografer, for å nevne noe. En liten bakside av denne aktiviteten på sosiale medier er at det legges spor etter deg og dine venner, som forteller noe om interessene deres og som i neste omgang kan brukes i promotering for å nå akkurat det riktige markedssegmentet. Slik har den transparente verden utviklet seg, men best av alt, vi kan oppdatere alle vi ønsker med et bilde og en status som forteller om hvordan vi har det på ferien i år – og motsatt. Vi holder kontakten tettere med venner og familie og samtidig kan nyte egen ferietid.

Det er en tid for alt – og det beste vi kan gjøre nå er å ”logge av” og fokusere på det som gir næring og energi til det private slik at vi stiller klar og sterk til felles måloppnåelse i virksomheten når ferien er over.

Riktig god sommer og ferie – enjoy! J


ELDRE INNLEGG
No tags yet.
bottom of page