O´jul med din glede!

Kun noen få dager igjen til juleaften og nyttår, og mange kjenner på presset for å komme i mål med planer som ble optimistisk satt tidlig på året. Dette er noe jeg har undret meg over gang på gang, hva er det som gjør at alt føles så mer hektisk på jobb like før vi runder av året? Vi ønsker kanskje å ferdigstille prosjekter og oppdrag slik at vi kan starte et nytt år med ”blanke ark”?

Jeg tenker at mye handler om rutiner – og ikke minst, planlegging. De fleste vet at for å lykkes med en plan, budsjett, strategi eller prosjekt, så kreves det god planlegging for å utføre aktivitetene som skal få oss til å holde fremdriften og komme i mål i riktig tid.

Jula og nyttårsfeiring har for de fleste noe svært godt med seg, vi får noen dager avbrekk i den mørkeste tiden på året, og skal flytte fokus fra jobb til familie- og vennetradisjoner. De fleste har noen tradisjoner som de alltid følger, på bestemte tidspunkt, og derfor trenger vi ikke bruke mye krefter på å finne ut om noe har endret seg til dette året – det har rett og slett blitt et rituale, eller rutine, som er kjent og kjært.

Dette kan følgelig også være overførbart til jobb og sikre at noen rutiner innarbeides slik at det skaper trygghet i organisasjonen og sikrer at aktiviteter følges opp og gjøres – kanskje enklere sagt eller gjort?! Kanskje det kan være nyttårsforsettet ved inngangen av 2017?

Først av alt – la oss se frem til den fine julehøytiden og ta deg gjerne litt tid til refleksjoner. Våre små og store utfordringer i hverdagen blir ganske ubetydelige når vi vet at vi er så heldige å bo i et trygt og fredelig land hvor vi kan få hjelp til det meste.

Tiden er inne for å senke skuldrene, glede seg over juletradisjoner og kvalitetstid med dine.

De beste ønsker for julen og det nye året ønskes fra

Sund Raad AS v/Lillian


ELDRE INNLEGG
No tags yet.